Celtic wint bij Rangers en slaat flink gat

Celtic heeft een goede slag geslagen door met 1-0 te winnen bij aartsrivaal Glasgow Rangers. Scott McDonald zorgde er met een fraaie goal voor dat het verschil tussen beide ploegen nu zeven punten bedraagt.

Rangers had op eigen veld de kans de achterstand met koploper Celtic terug te brengen tot één punt, maar The Gers slaagden er niet in het spel te maken. In een meer spannende dan goede wedstrijd creëerde de thuisclub slechts één echt grote kans.

Kris Boyd had de Schotse competitie erg spannend kunnen maken als hij vlak na rust had gescoord, maar de spits stuitte op doelman Artur Boruc. Het was veelzeggend dat die kans ontstond na slordig balverlies bij Celtic; voor het overige speelde Rangers fantasieloos.

Ook Celtic bood weinig spektakel. De gasten lieten zich terugzakken op eigen helft en probeerden met counters gevaar te stichten. In de 58ste minuut leverde die tactiek een doelpunt op. Na doorkoppen van Georgios Samaras draaide McDonald weg bij directe tegenstander Kirk Broadfoot en de Australiër knalde de bal diagonaal achter doelman Allan McGregor.

Na twintig speeldagen gaat Celtic, waar Jan Vennegoor of Hesselink in blessuretijd als invaller binnen de lijnen kwam en Glenn Loovens op de bank bleef, riant aan de leiding in Schotland. De voorsprong op Glasgow Rangers bedraagt zeven punten, terwijl nummer drie Heart of Midlothian al op negentien punten staat.