Celtic wil opheldering over cruciale arbitrale blunder

Reacties

De verloren halve finale in de strijd om de Schotse beker heeft Celtic een onbestendig gevoel gegeven en dan vooral vanwege een cruciale fout van de arbitrage. In een brief wordt om opheldering gevraagd.

Celtic wil opheldering over cruciale arbitrale blunder

Ondanks doelpunten van Virgil van Dijk en John Guidetti verloor Celtic zondag na verlengingen met 3-2 van Inverness CT, dat daardoor op 30 mei tegen Falkirk strijdt om de Schotse FA Cup.

Voor Celtic had het er heel anders uit kunnen zien als scheidsrechter Steven McClean bij een 2-1 voorsprong een duidelijke handsbal van Josh Meekings zou hebben opgemerkt en bestraft met een penalty. De arbiter zou afgegaan zijn op het advies van zijn assistent, die oordeelde dat het om het hoofd ging van Meekings.

Die arbitrale blunder kostte The Bhoys de finale, is de stellige overtuiging van Celtic-manager Ronny Deila. Die sprak uit dat een strafschop zijn ploeg namelijk verder had geholpen.

Celtic heeft de onvrede onder woorden gebracht in een brief, die is gestuurd naar de Schotse bond. Niet om de zege van Inverness te betwisten. 'Maar gezien de reacties van de fans en in de voetbalwereld, is het onze plicht om begrip te zoeken voor wat er is gebeurd.'

Hoewel de bedoeling is uitleg te krijgen voor de arbitrale fout lijkt Celtic met de brief juist olie op het vuur te gooien. De eigen fans hebben het idee dat de arbiters tegen Celtic fluiten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.