Celtic wil hitte en slecht veld niet als excuus opvoeren

Reacties

Celtic verdedigt woensdag op bezoek bij FK Qarabag een 1-0 voorsprong, maar doet dat in extreme omstandigheden. Volgens middenvelder Nir Biton mogen de temperatuur en het veld echter geen excuus zijn voor zijn ploeg.

Celtic wil hitte en slecht veld niet als excuus opvoeren

De Schotse kampioen won het heenduel in de derde voorronde van de Champions League in eigen huis met 1-0, maar krijgt tijdens de return in Azerbeidzjan (woensdag, 18.30 uur) te maken met verre van ideale omstandigheden. Zo verkeert het veld van Qarabag in belabberde staat en kan de temperatuur op het veld tijdens de wedstrijd oplopen tot liefst 52 (!) graden Celsius.

De Israeliër Biton (op de foto met Virgil van Dijk) baalt ervan. Toch wil hij zich niet alvast indekken. 'Het veld mag geen excuus zijn, we moeten simpelweg doorgaan. Zij spelen op hetzelfde veld, in dezelfde hitte', aldus Biton. 'Ik ben uit het verleden wel gewend om in forse temperaturen te moeten voetballen, maar ik kan je zeggen dat die ervaring na twee jaar in Schotland wel weg is', grapte hij nog.

Maar zelfs mét die ervaring, wordt het volgens Biton een hels karwei. 'Het maakt niet uit hoe vaak je in die temperaturen moet voetballen: het blijft lastig. Zeker voor de Schotse jongens. We zullen het zwaar krijgen, maar nogmaals: er zijn geen excuses', herhaalde hij nog maar eens.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.