'Celtic wil balende McFadden huren van Everton'

James McFadden hoopt binnenkort weer te kunnen voetballen en dan wel in zijn eigen vaderland, Schotland. Celtic zit achter de aanvallende middenvelder van Everton aan en hem tot het einde van het seizoen willen huren.

McFadden was tijdens de afgelopen kwalificatieronde voor het EK van 2008 dé ster van de Schotse nationale ploeg. Hij nam onder meer de winnende treffer in het uitduel met Frankrijk voor zijn rekening. Maar bij Everton zit de 37-voudig international meer op de bank dan hem lief is. Toch wil de club uit Liverpool hem vooralsnog niet verhuren.

Deze competitie kwam McFadden in tien duels in actie, waarvan drie als basiskracht. Zondag moest hij vanaf de bank toekijken hoe The Toffees bij Manchester United met 2-1 ten onder gingen. En ook vorig seizoen gebruikte coach David Moyes de 24-jarige Schot meer als invaller dan als basiswaarde.

'Ik hou ervan te spelen in de Premier League, maar als dat niet gebeurt of als zich een kans voordoet terug te keren naar Schotland én ik zou het idee hebben dat dat het beste voor me is, dan zou ik het doen', aldus McFadden, die nog tot medio 2009 onder contract staat op Goodison Park. 'De club wil me een nieuw contract aanbieden, maar ik heb nog niet getekend omdat ik mezelf eerst in de basis wil spelen vóórdat ik over contracten ga praten.'

Celtic is op zoek naar aanvallende versterking. Scott McDonald is clubtopscorer van de Schotse koploper met dertien goals, Jan Vennegoor of Hesselink volgt met acht treffers.

Bekijk hier al onze video's