Celtic voor duel met Ajax verbolgen over ruw spel Hibernian

De generale repetitie van Celtic voor de clash met Ajax in de Champions League werd afgelopen zaterdag danig verstoord. Op bezoek bij Hibernian (1-1) morste de Schotse titelhouder voor de tweede keer dit seizoen punten in de competitie.

Celtic voor duel met Ajax verbolgen over ruw spel Hibernian

Daarnaast baalde manager Neil Lennon van het keiharde spel van de tegenstander. 'Het was shocking , roekeloos', zei de Noord-Ier over de vele door Hibernian uitgevoerde tackles. 'Celtic speelt dinsdag een grote wedstrijd in de Champions League. Ik vraag niet om gunsten; ik houd van competitief, fysiek voetbal. Maar wat Hibernian deed was over the top.'

'Mensen zullen zeggen dat voetbal een mannensport is', vervolgde Lennon. 'Maar die tackles waren te laat, te hoog en te roekeloos. De tackle van Rowan Vine op Darnell Fisher was gewoon rugbyesque…' De met een hamstringblessure uitgevallen Kris Commons zal tegen Ajax ontbreken.

Wel verwacht Lennon dat Emilio Izaguirre en Mikael Lustig beschikbaar zijn. Beide spelers waren niet ongeschonden teruggekeerd van hun interlandverplichtingen met respectievelijk Honduras en Zweden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen