Celtic stap dichter bij kampioenschap na ruime zege

De vierde landstitel op rij lijkt Celtic nauwelijks meer te kunnen ontgaan. De ploeg van manager Ronny Deila was in eigen huis veel te sterk voor concurrent Aberdeen: 4-0.

De nummer twee van de Schotse Premier League begon uitstekend aan de wedstrijd, maar slaagde er niet in het overwicht uit te drukken in de score. Toen Celtic - waar Virgil van Dijk de hele wedstrijd speelde - acht minuten voor rust op voorsprong kwam, was het verzet meteen gebroken.

De van Manchester City gehuurde Jason Denayer schoot via de binnenkant van de paal het eerste doelpunt van de wedstrijd binnen, waarna Celtic in de tweede helft uitliep naar een ruime zege. Leigh Griffiths (foto), Gary Mackay-Steven en Stefan Johansen maakten er in Glagow uiteindelijk 4-0 van.

Door de overwinning heeft Celtic - waar de herstelde Derk Boerrigter niet tot de wedstrijdselectie behoorde en John Guidetti als invaller binnen de lijnen kwam - nu 63 punten uit 26 duels. Aberdeen heeft zes punten minder, terwijl het een wedstrijd meer afwerkte.