Celtic sleutelt in aanloop naar Ajax door blessure Brown

Reacties

Celtic-coach Ronny Deila heeft in aanloop naar het Europa League-duel met Ajax bevestigd dat hij aanvoerder Scott Brown lange tijd moet missen. Desondanks heerst het vertrouwen op Celtic Park.

Celtic sleutelt in aanloop naar Ajax door blessure Brown

De blessure die aanvoerder Scott Brown overhield aan het competitieduel met Kilmarnock (0-0) is een flinke aderlating voor de Schotten, die het acht tot twaalf weken zonder de captain moeten doen. 'Hij is een leider, hij is niet voor niets de captain van zijn club en het Schotse nationale elftal', zegt Deila tijdens een persconferentie.

De kwetsuur zorgt noodgedwongen voor mutaties. 'Ik moet een nieuw middenveld in elkaar sleutelen, maar we hebben voldoende sterke middenvelders. Mijn spelers zouden ook niet voor Celtic spelen als ze niet klaar zouden zijn voor grote wedstrijden. Zijn blessure zorgt voor verandering, maar daar ben ik niet bang voor.'

Angst wil de Celtic-coach donderdagavond ook niet terugzien bij zijn spelers. 'Ze hebben niets om bang voor te zijn en ik wil dat ze met energie spelen. We hebben de kwaliteiten om te winnen.' De Schotten willen enthousiast spelen, maar zijn waakzaam dat het opportunisme ze niet de kop kost. 'We hebben stomme fouten gemaakt die ons punten hebben gekost, maar de spelers moeten vooral genieten.'

Celtic is na vier wedstrijden de hekkensluiter in Groep A en wist nog niet te winnen in de groepsfase. Desalniettemin ziet Deila de ontmoeting met Ajax met vertrouwen tegemoet. 'Ajax heeft een duidelijke speelwijze en we weten wat we kunnen verwachten. Het wordt een open wedstrijd.' Het duel begint donderdag om 21.05 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.