Celtic scoort snel en staat weer vier punten los

Hoewel Celtic binnen tien minuten al met 2-0 leidde tegen Hibernian moest de koploper toch nog diep gaan voor de winst. The Bhoys wonnen met 3-1 en staan nu vier punten los van Glasgow Rangers.

Jan Vennegoor of Hesselink was betrokken bij de openingsgoal na drie minuten spelen. Na een kopbal van de Nederlandse spits kon Scott McDonald (foto) binnentikken in de rebound. Het doelpunt werd ingeleid door een hoekschop van Shunsuke Nakamura, die ook aan de basis stond van de 2-0 van Stephen McManus.

Toch was de snel verkregen riante voorsprong geen opmaat voor een makkelijke middag voor Celtic. Rob Jones bracht Hibernian terug tot 2-1 en namens de gasten miste Colin Nish nog een kans op de gelijkmaker. McDonald gooide het duel vlak voor tijd in het slot: 3-1.

Doordat Glasgow Rangers eerder op de dag punten verspeelde tegen Aberdeen (0-0), gaat Celtic weer ruimer aan kop. Het verschil tussen de rivalen is vier punten.