Celtic pas in extra tijd langs hekkensluiter

Celtic voorkwam ternauwernood dat het de koppositie definitief kwijtraakte aan Hibernian. De Schotse kampioen won met 2-1 bij Gretna.

Vijf minuten voor het slotsignaal hing er een grote stunt in de lucht. Hekkensluiter Gretna koesterde een 1-0 voorsprong, die het in de 36ste minuut had genomen dankzij een vrije trap van Fabian Yantorno. Het was een verdiende voorsprong.

Maar in de slotfase kwamen de bezoekers alsnog langszij. Chris Killen zette in de 85ste minuut de gelijkmaker op het scorebord met een hoge kopbal. En in blessuretijd gleed Scott McDonald de 1-2 in het doel en hielp zo het matig spelende Celtic terug op kop.

Celtic heroverde de koppositie in de Schotse Premier League met 22 punten uit negen duels. Hibernian is tweede met 21 uit negen en Rangers derde met negentien uit negen. Gretna blijft laatste met vier uit negen. Bij Celtic bleef Evander Sno het gehele duel op de bank.