Celtic op koers voor treble na revanche tegen Rangers

Celtic heeft zich ten koste van Rangers geplaatst voor de Schotse bekerfinale. The Bhoys waren met 2-0 te sterk voor de aartsrivaal en houden zo zicht op de Schotse treble.

Celtic won drie van de laatste vier edities van de derby van Glasgow, de laatste ontmoeting eindigde in een 1-1 gelijkspel. De laatste keer dat Rangers als winnaar van het veld stapte tegen de stadgenoot was in het bekertoernooi van vorig seizoen. In de halve finale van die editie brachten strafschoppen de beslissing in het voordeel van Rangers.

Celtic zinde dan ook op revanche en kwam sterk uit de startblokken. Al in de elfde minuut was Callum McGregor trefzeker na goed terugleggen van sterspeler Moussa Dembélé: 1-0. De twintigjarige Fransman moest twintig minuten later wel geblesseerd van het veld.

Ook zonder de jongeling wist Celtic het net te vinden. Rangers-verdediger James Tavernier zette een roekeloze sliding in zijn eigen strafschopgebied in en liet de scheidsrechter geen keus. Schotse topscorer Scott Sinclair schoot de toegekende penalty met wat geluk binnen.

Door die zege in de beladen derby plaatst Celtic zich voor de Schotse bekerfinale. Daarin is Aberdeen de tegenstander. Die ploeg schakelde bekerhouder Hibernian zaterdag uit in de andere halve finale. De ploeg van trainer Brendan Rodgers kroonde zich al tot kampioen van Schotland, met 24 punten voorsprong op nummer twee Aberdeen en liefst 33 punten op Rangers. Eerder dit seizoen won Celtic al de League Cup.