Celtic maakt zich vier punten los van Rangers

Celtic heeft goede zaken gedaan in de Schotse Premier League. De koploper boekte een overwinning, terwijl Glasgow Rangers niet verder kwam dan een gelijkspel. Het verschil tussen de aartsrivalen is nu vier punten.

Celtic-Kilmarnock 3-0Cillian Sheridan (foto) was belangrijk voor Celtic. De negentienjarige Ier nam de eerste twee goals van de thuisclub voor zijn rekening. Bij de 1-0 passeerde hij doelman Allan Combe met een laag schot, de 2-0 was een intikker nadat Combe een schot van Massimo Donati had moeten lossen. Shunsuke Nakamura bepaalde de eindstand op 3-0 na een één-twee met Scott McDonald.

Motherwell-Glasgow Rangers 0-0De keepers blonken uit op Fir Park. In de eerste helft maakte Graeme Smith een aantal pogingen van Rangers onschadelijk. Na de rust werd Motherwell gevaarlijk, maar was het Allan McGregor die tot twee keer toe uitstekend een doelpunt voorkwam.