Celtic loopt verder uit, Rangers klimt een plek

Celtic-Kilmarnock 2-0Celtic boekte de zeventiende overwinning in 23 duels in de Schotse Premier League dit seizoen. De regerend landskampioen klopte Kilmarnock. Darren O'Dea opende de score in de 39ste minuut. Hij sloeg toe toen Kilmarnock een vrije trap van Shunsuke Nakamura niet wist weg te werken. In de slotfase besliste Aiden McGeady het duel van dichtbij met Celtics tweede treffer. Jan Vennegoor of Hesselink viel in de 65ste minuut in na zes weken blessureleed.

Motherwell-Glasgow Rangers 0-1
Rangers klom over Aberdeen, dat gelijkspeelde (0-0) uit tegen Hibernian, naar de tweede plaats dankzij de nipte zege op Motherwell. Kris Boyd maakte het enige doelpunt uit een strafschop. Beide teams eindigden met tien man. Marc Fitzpatrick kreeg rood omdat hij trapte naar Rangers-doelman Allan McGregor en Dado Prso moest vertrekken voor zijn gedrag in het opstootje dat volgde. Bij Rangers ontbrak Barry Ferguson. De Schot werd gepasseerd door zijn coach Paul Le Guen en is niet langer aanvoerder.

Celtic heeft nu zeventien punten voorsprong op Rangers. Aberdeen zag het gat met de soevereine koploper groeien van zestien naar achttien punten.