Celtic loopt in op Rangers dankzij Fortuné en Samaras

Celtic heeft geprofiteerd van het gelijkspel van Glasgow Rangers tegen Heart of Midlothian (1-1). Mede dankzij twee goals van Marc-Antoine Fortuné (foto) wonnen The Bhoys met 4-1 van Saint Johnstone.

Glenn Loovens begon in de basis bij Celtic, de pas aangekochte Jos Hooiveld zat niet bij de selectie. De aanval werd gevormd door twee spelers met een verleden in de Eredivisie: Fortuné (ex-FC Utrecht) en Georgios Samaras (ex-SC Heerenveen). De beide spitsen deden nadrukkelijk van zich spreken.

Nadat Saint Johnstone verrassend de leiding had genomen via een benutte strafschop van Liam Craig, nam Fortuné in de 64ste minuut de gelijkmaker voor zijn rekening. Samaras zorgde in de 77ste minuut voor 1-2, waarna Fortuné de wedstrijd in de 81ste minuut besliste. Patrick McCourt bepaalde de eindstand op 1-4.

Fortuné tilde zijn doelpuntentotaal in de Schotse Premier League met zijn goals naar vijf. Samaras heeft er dit seizoen negen gemaakt. Celtic loopt door de zege twee punten in op koploper Rangers. Het verschil tussen beide ploegen is zeven punten. Celtic heeft nog een wedstrijd minder gespeeld.