Celtic komt bliksemstart van Rangers niet te boven

Glasgow Rangers heeft de 292ste versie van The Old Firm met 2-1 gewonnen. Thuis tegen Celtic legde de ploeg de basis voor zijn overwinning al in het eerste kwartier van de wedstrijd.

Al na dertien minuten keken de bezoekers, waar Glenn Loovens in de basis begon, tegen een 2-0 achterstand aan. Kenny Miller opende in de vijfde minuut de score na een slimme pass van Kris Boyd, acht minuten later was Miller opnieuw trefzeker nadat hij Loovens van zich had afgeschud.

Toch kwamen The Bhoys als snel weer terug in de wedstrijd. In de 23ste minuut verkleinde Aiden McGeady de achterstand tot 2-1, de middenvelder benutte een strafschop, ook al zat Allan McGregor dichtbij, die werd toegekend na een overtreding van Sasa Papac op Zheng Zhi.

In de tweede helft ging Celtic driftig op zoek naar de gelijkmaker en was enkele keren dicht bij een treffer, maar McGregor hield zijn doel schoon. Glasgow Rangers verkleinde hierdoor de achterstand op Celtic naar één punt, de club blijft tweede in Schotland met vijftien punten uit zeven duels.