Celtic klopt Rangers in verlenging League Cup-finale

Celtic veroverde de Schotse League Cup door in de finale Glasgow Rangers met 2-0 te verslaan. The Bhoys sloegen in de verlenging toe.

De aartsrivalen deden amper onder voor elkaar. Zowel Celtic als Rangers had enkele grote kansen tot de verlenging aanbrak. Zo was Glenn Loovens met een kopbal dicht bij een treffer, maar zag de centrale verdediger dat Pedro Mendes zijn inzet van de doellijn werkte.

In de eerste minuut van de verlenging was het dan toch raak. Na een vrije trap van Shunsuke Nakamura kopte Darren O'Dea raak met een boogballetje: 1-0. Eenmaal op voorsprong speelde Celtic beheerst de verlenging uit. Vlak voor tijd besliste Aiden McGeady de eindstrijd door een strafschop te benutten nadat hijzelf door Kirk Broadfoot was neergelegd.

Loovens speelde de gehele finale. Jan Vennegoor of Hesselink en Georgios Samaras begonnen op de bank. De Griek kwam na 72 minuten in het veld, terwijl de Nederlander in de 120ste minuut Samaras verving.