Celtic klopt Milan maar vreest voor UEFA

Celtic won van bekerhouder AC Milan, maar moet vrezen voor een straf van de UEFA. Shakhtar Donetsk is de verrassende koploper in Groep D.

Celtic-AC Milan 2-1
Celtic won in extremis van Milan, maar zal met enige vrees op een bericht vanuit het hoofdkantoor van de UEFA wachten. Vlak nadat Scott McDonald in blessuretijd de 2-1 had gemaakt betrad een supporter van Celtic het veld. Hij liep langs Dida en aaide hem treiterend onder diens kin. De doelman aarzelde niet en ging direct neer om zich vervolgens per brancard van het veld te laten dragen.

De winst van Celtic was niet onverdiend in een povere wedstrijd. Yoann Gourcuff had met een eigen doelpunt voor de Schotse 1-0 gezorgd, maar Kaká schoot van de penaltystip de 1-1 op het scorebord. In de negentigste minuut was het McDonald die toesloeg nadat Dida een schot van Gary Caldwell niet wist te klemmen.

Benfica-Shakhtar Donetsk 0-1
Benfica had de beste kansen, maar Shakhtar bleef schadevrij, mede dankzij enkele knappe reddingen van doelman Andrei Pjatov. Vlak voor rust was het de ploeg uit Donetsk die uit de eerste aanval direct scoorde. De Braziliaan Jadson maakte de goal na een mooi uitgespeelde aanval.

Met zes punten is Shakhtar koploper, voor Milan en Celtic die beide drie punten hebben. Benfica is nog puntloos.