Celtic houdt in topper voorsprong op Rangers intact

Celtic en Glasgow Rangers produceerden een saai gelijkspel op Parkhead: 0-0. De bezoekers hadden het meest recht op een zege, maar de thuisploeg hield de voorsprong in de Schotse Premier League intact.

Na een saaie eerste helft was Rangers in de tweede helft duidelijk de betere ploeg, maar The Gers bleken niet bij machte om de defensie van Celtic uiteen te spelen. Doelman Artur Boruc hoefde slechts enkele keren écht in te grijpen.

De grootste kans was zelfs voor The Bhoys, bij wie Jan Vennegoor of Hesselink in de basis begon en Glenn Loovens op de bank zat. Voor rust was Scott McDonald dicht bij een treffer, maar in kansrijke positie kopte de Australische spits vanaf enkele meters naast het doel van Allan McGregor.

Na 25 duels heeft Celtic een voorsprong van twee punten op Rangers. Het verschil naar nummer drie Heart of Midlothian bedraagt liefst vijftien punten.