Celtic hoopt outcast Bellamy opnieuw te kunnen huren

Craig Bellamy (31) heeft over belangstelling niet te klagen. De extravagante aanvaller behoort bij Manchester City - met Wayne Bridge, Emmanuel Adebayor en Shaun Wright-Phillips - tot het groepje outcasts, dat dinsdag bij de start van de voorbereiding apart van de selectie van trainer Roberto Mancini moest trainen.

Celtic hoopt outcast Bellamy opnieuw te kunnen huren

Al langer was duidelijk dat Bellamy ondanks een nog een seizoen doorlopend contract weinig perspectieven meer had in Manchester; het voorbije seizoen kwam de Welshman op huurbasis uit voor Cardiff City. In Nederland haalde hij die periode vooral het nieuws vanwege zijn voorliefde voor en flirt met Feyenoord, Bellamy onderzocht met toenmalig technisch directeur Leo Beenhakker zelfs de mogelijkheden van een eventueel dienstverband.

Datzelfde Cardiff City hoopt ook dit seizoen over Bellamy te kunnen beschikken, terwijl ook het ambitieuze Sunderland en gedegradeerde West Ham United interesse hebben. Celtic is de laatste club die zich voegt bij het gezelschap belangstellenden.

De voormalige aanvaller van onder meer Norwich City, Blackburn Rovers en Liverpool zou bovenaan de zogeheten lijst van Celtics potentiële zomertargets staat. Voor Bellamy zou dit een rentree betekenen bij de club waarvoor hij al eens op huurbasis (als contractspeler van Newcastle United) speelde in het seizoen 2004/05. Ook ditmaal wil de Schotse grootmacht hem huren.

Dat laatste kan een probleem worden voor Manchester City, dat hem vooralsnog alleen wenst te verkopen. De club wil per se af van Bellamy's exorbitante weeksalaris à 88 duizend euro. Cardiff City betaalde vorig seizoen slechts 22 duizend euro en zag de resterende 66 duizend aangevuld door The Citizens. Met een dergelijke constructie gaan ze ditmaal niet meer akkoord.

Onlangs gaf Bellamy in een interview met VI aan financieel niets te willen inleveren. Daarmee was een mogelijk dienstverband met Feyenoord direct van de baan. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's