Celtic geeft vroege goal Vennegoor geen vervolg

Heart of Midlothian heeft Celtic van de winst afgehouden. Ondanks het snelle doelpunt van Jan Vennegoor of Hesselink was de oogst mager (1-1).

Vennegoor of Hesselink had weinig tijd nodig zich te onderscheiden. De spits opende op aangeven van Andreas Hinkel in de eerste minuut de score voor Celtic. Heart of Midlothian had echter nog voor rust een antwoord op de bliksemstart van de gasten. Via een fraaie vrije trap van Bruno Aguiar kwam de thuisclub na ruim een half uur alweer langszij.

Met een gezonde dosis inzet hield Hearts na rust stand tegen het dominerende Celtic, dat in de slotfase vergeefs een offensief startte. Onder anderen Shunsuke Nakamura zag een poging namens The Bhoys stranden.

Door de remise bouwde koploper Celtic de voorsprong uit tot vier punten. Achtervolger Glasgow Rangers kan met winst op Motherwell de achterstand terugbrengen tot één punt.