Celtic en Van Dijk dreigen Champions League mis te lopen

Celtic zal volgende week woensdag alles uit de kast moeten halen om zich nog te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De Schotse club van Virgil van Dijk en Derk Boerrigter heeft dinsdagavond in de play-offs met 2-0 verloren van Shakhtyor Karaganda.

Celtic en Van Dijk dreigen Champions League mis te lopen

Met Van Dijk in de basis – Boerrigter ontbreekt nog door een enkelblessure – leek Celtic aanvankelijk de betere ploeg in de volgepakte Astana Arena in Kazachtstan. Bij enkele standaardsituaties mocht Shakhtyor van geluk spreken dat het niet op achterstand kwam, omdat Celtic via ondere andere Van Dijk enkele keren gevaarlijk dicht bij een doelpunt was.

Shakhtyor bleek echter ook over een dodelijk wapen te beschikken. Gediminas Vicius zorgde met zijn ingooien van wel vijftig meter regelmatig voor onrust in de Celtic-defensie, die in de twaalfde minuut al meteen een tegengoal moest toestaan, toen Andrei Finonchenko na een van de inworpen van Vicius de bal langs Celtic-doelman Fraser Forster werkte.

Celtic kon aanvankelijk alleen wat terugdoen met schoten van afstand. Kris Commons had de pech dat hij met een dergelijke poging de onderkant van de lat raakte. In de tweede helft drong Celtic wat meer aan, maar lieten Emilio Izaguirre (schot hoog over) en James Forrest (kopbal) de mogelijkheid liggen om Shakhtyor-sluitpost Alexandr Mokin te passeren.

En dat kwam Celtic duur te staan toen Sergei Khzizhnichenko dertien minuten voor tijd voor een 2-0 voorsprong zorgde, nadat een van richting veranderd schot bij hem was beland. Van Dijk kreeg in de slotfase nog de kans om uit een vrije trap het belangrijke uitdoelpunt te maken, maar de deze zomer van FC Groningen overgekomen verdediger mikte te hoog.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen