Celtic en Rangers winnen door late goal

Heart of Midlothian overtuigde het meest in Schotland met een ruime zege. Celtic en Glasgow Rangers forceerden pas een overwinning in de slotfase van hun wedstrijden.

Falkirk-Celtic 0-1Falkirk hield lang stand, maar Celtic pakte toch de winst via een laat doelpunt van Aiden McGeady. Eerder had Kenny Miller namens de The Bhoys de lat geraakt en ook nog een bal van de eigen doellijn gehaald. Celtic houdt een voorsprong van drie punten op Hearts.

Heart of Midlothian-Dundee United 4-0In de slotfase van het duel tegen Dundee United liep Hearts uit naar een ruime zege. Doelpunten van Andrius Velicka en Juha Mäkelä werden gevolgd door een benutte strafschop van Paul Hartley in de laatste minuut van de officiële speeltijd en een goal van Jamie Mole in blessuretijd.

Glasgow Rangers-Aberdeen 1-0Pas twee minuten voor het einde moest Aberdeen-goalie Jamie Langfield capituleren nadat hij 88 minuten zijn doel schoon had gehouden met aantal knappe reddingen. Filip Sebo was de maker van het enige doelpunt. de Slowaak kreeg de bal tijdens het slotoffensief van de thuisclub wat gelukkig voor d evoeten en aarzelde niet om af te drukken.