Celtic bezorgt Rangers flinke eindejaarskater

Celtic heeft op bezoek bij Rangers FC laten zien dat het in de Schotse Premier League onaantastbaar is. Het werd 1-2 voor de groen-witten.

De 404ste Old Firm was qua ambiance en intensiteit groots als vanouds, maar de clash tussen de twee grootste clubs van Glasgow had sportief weinig meer om het lijf. Nummer twee Rangers had voor het duel al negentien verliespunten meer dan Celtic, waar Dorus de Vries plaatsnam op de bank.

Desondanks gingen de vijftigduizend fans op Ibrox volledig uit hun dak toen Kenny Miller, met een verleden bij Celtic, in de twaalfde minuut de 1-0 binnentikte. Daarna was het echter Celtic dat heerste op bezoek bij de grote rivaal. Scott Sinclair schoot tegen de paal en een kansrijke aanval werd onterecht afgefloten vanwege buitenspel. In de 33ste minuut kwam de 1-1 er alsnog via Moussa Dembélé, die afrondde na een corner.

Tien minuten na de pauze volleerde Dembélé op acrobatische wijze tegen de paal, waarna Sinclair naast schoot. Het overwicht van Celtic hield aan en resulteerde in de zeventigste minuut in de voorsprong. Sinclair rondde af na een voorzet van Stuart Armstrong. Tien minuten voor tijd leek Miller de thuisclub een punt te bezorgen, maar de 37-jarige spits schoot tegendraads tegen de paal.

Door de zege van Celtic heeft Rangers nu al 22 verliespunten meer dan The Bhoys, voor wie de 48ste landstitel waarvan de zesde op rij al zo'n beetje binnen is.