Celta klaagt over kritische eigen fans

Celta de Vigo komt maar niet op stoom in de Primera División. Afgelopen weekend verloren de Galiciërs in eigen huis van Racing Santander. De winnende treffer viel al na één minuut en leverde direct een fluitconcert van de Celta-aanhang op.

Celta klaagt over kritische eigen fans

Na afloop reageerden de spelers en de trainer teleurgesteld over het gebrek aan steun en geduld bij de supporters. 'Dit is waarschijnlijk het enige stadion waar men al twee minuten na de aftrap de eigen ploeg begint uit te fluiten', klaagde coach Miguel Angel Lotina.

'Ook al hebben we verloren, toch speelden we goed over de hele negentig minuten. De tegentreffer was onze enige fout. We verdienden een ruime overwinning omdat we veel afdwongen en goed over de vleugels doorkwamen. Alleen bij de beslissende bal waren we ongelukkig', meent Lotina. De positieve coach kreeg bijval van linkermiddenvelder Juanfran (foto), die tegen Ajax de grote uitblinker was. 'Na drie behoorlijk goede uitwedstrijden heb je zin om in het eigen Balaídos te spelen, maar na twee minuten zetten de fans ons al in ons hemd. Dat is triest en gebeurt denk ik nergens anders', aldus Juanfran.

'Als we winnen, winnen we samen en als we verliezen, verliezen we samen. Het staat het publiek vrij om te doen wat het wil, maar dit komt alleen de tegenstander ten goede en zeker Celta niet', waarschuwde de international. 'We moeten allemaal maar eens bij onszelf te rade gaan.'

Opvallend is dat Celta het in Balaídos vaak juist goed doet, maar dat het dit seizoen met één overwinning in vijf duels niet erg wil vlotten. In Europese verband heeft de club echter een indrukwekkende staat van dienst op eigen terrein (zie kader). De rol van het publiek daarin is overigens niet zo groot. Zelden is het stadion uitverkocht en steunt het publiek de ploeg hartstochtelijk.

Dinsdag in de Champions League tegen Ajax zal de belangstelling desalniettemin groot zijn. Of Juanfran kan spelen, is nog maar de vraag. De begaafde linkspoot kampt met een zwevend stukje in zijn knie en was tegen Santander alleen in de tweede helft actief.

 Locatie Duels Winst Gelijk Verlies Doelcijfers
 Thuis 22 17 3 2 56-12
 Uit 23 2 7 14 16-32

Bekijk hier al onze video's