Celta de Vigo stunt en knikkert Atlético uit de beker

Celta de Vigo heeft woensdagavond voor een behoorlijke stunt gezorgd door ten koste van Atlético Madrid de halve finale van het toernooi om de Copa del Rey te bereiken: 2-3. John Guidetti speelde een belangrijke rol in Madrid. De heenwedstrijd was in 0-0 geëindigd.

Celta de Vigo slaagde er na 21 minuten speeltijd in om iets te doen wat heel veel clubs dit seizoen nog niet gelukt is: een doelpunt maken tegen Atlético Madrid. Een perfecte bal van Fabián Orellana werd door Pablo Hernández tegen het net gekopt. Lang kon Celta niet van de voorsprong genieten. Zeven minuten later tikte Antoine Griezmann uit de rebound de gelijkmaker binnen.

Toch wist Celta de stunt na rust compleet te maken. In de 56ste minuut maakte ex-Feyenoorder Guidetti met een prachtig schot de 1-2 en zeven minuten later werd het zelfs 1-3 toen Pablo Hernández voor de tweede keer bewees een uitstekende kopper te zijn. Ángel Correa bracht de spanning in de 82ste minuut terug door na een mooie actie goed binnen te punteren, maar verder dan dat kwam de komende tegenstander van PSV in de Champions League niet.