Ceferin laat Van Praag volstrekt kansloos bij UEFA-verkiezing

Reacties

Aleksander Ceferin is de nieuwe voorzitter van de UEFA. De 49-jarige Sloveen versloeg KNVB-voorzitter Michael van Praag met een ruime meerderheid tijdens het congres van de Europese voetbalbond in Athene.

Ceferin laat Van Praag volstrekt kansloos bij UEFA-verkiezing

Van de 55 nationale bonden stemden 42 op Ceferin (foto midden), slechts dertien op Van Praag. Daarmee was een tweede stemronde niet nodig. De voorzitter van de Sloveense voetbalbond gold al als de gedoodverfde favoriet door openlijke steunbetuigingen van belangrijke bonden als Duitsland, Frankrijk en Rusland.

Insinuaties vanuit Noorwegen dat Ceferin zou zijn gesteund door FIFA-voorzitter Gianni Infantino en een vooruitgeschoven pion van de Russische bond zou zijn, hadden geen vat op de uitkomst van de verkiezing. De concurrent van Van Praag veegde die beschuldigingen eerder al van tafel. 'Vertrouw me, ik ben onafhankelijk.'

Er ontstond een vacature op de troon van de UEFA door de schorsing van Michel Platini. Ceferin zal de tot maart 2019 lopende termijn van de Franse oud-international afmaken. Sinds Platini terug moest treden als baas van de Europese voetbalbond, nam de Spanjaard Ángel Maria Villar zijn taken waar als langst zittende vicevoorzitter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.