Cees Kick (82) overleden

Reacties

Cees Kick is zondag op 82-jarige leeftijd overleden. De aanvaller had een kleurrijke loopbaan in de oertijd van het betaalde voetbal.

Cees Kick (82) overleden

Kick was een van de eerste Amsterdamse profs en diende in de jaren vijftig en zestig onder meer De Volewijckers, BVC Amsterdam, DWS en NEC. Het Nederlands elftal haalde hij nooit, mede door een aantal incidenten. Kick werd na zijn spelersloopbaan trainer van onder meer FC Amsterdam, maar door een auto-ongeluk belandde hij in de rolstoel en moest hij zijn loopbaan beëindigen.

In 2014 schreef Yoeri van den Busken de biografie van Kick: Cees Kick: de George Best van de Lage Landen. De titel verwijst naar het flamboyante karakter van de grillige aanvaller.

'Cees Kick had tachtig interlands moeten spelen, maar zijn hunkering naar het goede leven stond een succesvolle voetbalcarrière in de weg', schreef Johan Derksen in het voorwoord. 'Hij was de notoire stapper, vrouwendief en querulant. Zijn trainers hadden een zwak voor hem, maar wisten zich tegelijkertijd geen raad met het Nederlandse alter ego van George Best.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.