Cech: 'Suarez had gescoord óf ik had rood gekregen'

Petr Cech had zondag een belangrijk aandeel in het punt dat Chelsea overhield aan het thuisduel met Liverpool. De Tsjechische sluitpost pareerde in blessuretijd een hard schot in de korte hoek van José Enrique. Nóg belangrijker was zijn inbreng daarvoor. Een steekpass op Luis Suarez kon de ver uit zijn doel gekomen Cech ternauwernood met de voet onderscheppen.

'Suarez had gescoord als hij de bal om mij heen had weten te spelen', blikt de doelman terug. 'Maar ik gokte de juiste kant die hij opliep, waardoor ik nog net op het juiste moment mijn voet tegen de bal kreeg. Het was goed getimed, want anders was het een doelpunt óf ik had de rode kaart gekregen…'

Met zijn tweede doelpunt van de avond had de voormalig Ajacied zich anders tot matchwinner gekroond. Een zege van Liverpool had volgens de Chelsea-goalie onterecht geweest.

'Die gelijkmaker van Suarez hielp Liverpool weer in het zadel. Op het eind hadden ze kúnnen winnen, maar Chelsea had móéten winnen. Dit was een typische Premier League-wedstrijd die aantoont dat je het jezelf heel lastig maakt als je verzuimt een duel op slot te gooien. Want Chelsea heeft zeventig minuten gedomineerd en zó veel kansen gecreëerd dat het gewoon 2-0 of 3-0 had moeten worden…'

Liverpool-manager Brendan Rodgers is zich bewust van het fortuinlijke gelijkspel. 'We waren iets te voorzichtig, dat is mijn fout geweest. Normaal gesproken zet Liverpool met drie man voorin druk. Nu speelden we 3-5-2 en konden we Suarez niet genoeg ondersteunen.'

'De tweede helft keerden we terug naar 4-2-3-1 en waren we voorin gevaarlijker. En de spelers hebben karakter getoond. Voor Liverpool is een punt bij Chelsea geweldig, al had er op het eind misschien zelfs meer in gezeten.' Foto: VI Images