Cech raakt geïnspireerd door 'legende' en omgeving

Reacties

Doelman Petr Cech neemt in het laatste EK-kwalificatieduel van Tsjechië zijn vaste plek onder de lat weer in. Dat doet hij in Amsterdam op voor hem heilige grond, waar hij maandag een 'legende' onmoette in aanloop naar het duel met Oranje.

Cech raakt geïnspireerd door 'legende' en omgeving

De wedstrijd die Cech op 15 mei 2013 in de Arena keepte spookte de laatste dagen meerdere malen door zijn hoofd. Met Chelsea won de doelman destijds de Europa League door Benfica in de finale in Amsterdam met 2-1 te verslaan. 'Het is een leuke bijkomstigheid om dan juist hier nu weer terug te zijn', bekende de 33-jarige doelman van Arsenal.

Dinsdagavond neemt hij het met Tsjechië op tegen Nederland, dat nog om de derde plaats strijdt met Turkije. De Tsjechen zijn al geplaatst voor het EK 2016 in Frankrijk en voor hen staat tegen Oranje nog de eerste plaats op het spel. 'Ik had juist verwacht dat Nederland na het succesvolle WK de poule zou winnen', liet Cech optekenen tijdens het perspraatje voorafgaand aan het duel met de huidige nummer vier van Groep A. 'De slechte start heeft er wel ingehakt bij ze, denk ik', doelde de doelman die afgelopen zaterdag nog verrassend werd gepasseerd voor debutant Tomás Vaclík op de 2-1 nederlaag van de Nederlanders in Tsjechië.

Legende
Bij Cech zelf maakte een ontmoeting met 'een legende' indruk. De goalie liep oud-collega Edwin van der Sar, tegenwoordig voorzitter van het technische hart van Ajax, tegen het lijf. De Tsjech deelde vol trots een plaatje van de twee samen. In 2008 was de 130-voudig Nederlands international er nog hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat Cech naast Champions League-winst greep. Toen stopte Van der Sar de beslissende strafschop van Nicolas Anelka in de penaltyserie tussen Manchester United en Chelsea.

Petr Cech deelt vol trots een foto met Edwin van der Sar.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.