Cech ondanks reserverol Chelsea onder de lat tegen Oranje

Reacties

Petr Cech mag bij Chelsea dan niet langer eerste doelman zijn, bij de Tsjechische nationale ploeg hoeft de 32-jarige sluitpost voorlopig niet bang te zijn dat hij zijn basisplaats kwijtraakt. Bondscoach Pavel Vrba blijft vertrouwen op de 107-voudige international, die volgende maand tegen het Nederlands elftal gewoon zal keepen.

Cech ondanks reserverol Chelsea onder de lat tegen Oranje

Voor Cech dreigt een serieus gebrek aan wedstrijdritme nu José Mourinho maandagavond voor de tien jaar jongere Thibaut Courtois koos tijdens de eerste competitiewedstrijd van Chelsea tegen Burnley. 'Toch ben ik ervan overtuigd dat de situatie van Cech positief zal evolueren in het voordeel van de nationale ploeg', zei Vrba over zijn nummer 1, over wie Mourinho wel de hoop uitsprak dat hij in Londen blijft om de strijd met Courtois aan te gaan.

Het zal wel even wennen zijn voor Cech, want sinds hij in 2004 naar Stamford Bridge verhuisde was hij altijd onbetwist in het doel van Chelsea én Tsjechië. Vooralsnog zal aan zijn positie bij de nationale ploeg, op 9 september de eerste tegenstander van Oranje in de EK-kwalificatiereeks, weinig veranderen.

'Ik heb veel contact gehad met hem en ken zijn situatie', vertelde Vrba. 'Voor mij blijft hij de eerste doelman van onze nationale ploeg.' Echt serieuze alternatieven heeft de vijftigjarige keuzeheer met Tomás Vaclík (Sparta Praag), Marek Stech (Sparta Praag) en Jaroslav Drobny (Hamburger SV) dan ook niet.

Courtois
Overigens gold voor Courtois min of meer hetzelfde als hij deze zomer níét zou uitgroeien tot eerste keus bij Chelsea. Bondscoach Marc Wilmots liet zich eerder al ontvallen dat de van Atlético Madrid teruggekeerde doelman sowieso tot volgend jaar zijn basisplaats bij België zou behouden. In tegenstelling tot Tsjechië heeft België met Simon Mignolet (Liverpool) nog een topkeeper in huis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.