CBV: 'Zou netjes zijn als AZ zaak eerst afrondt met Pastoor'

Reacties

'Gegeven de situatie zou het netjes zijn als AZ de zaak eerst afrondt met Alex Pastoor', laat Gerard Marsman, directeur van de belangenorganisatie Coaches Betaald Voetbal (CBV), vrijdagavond weten aan Voetbal International.

CBV: 'Zou netjes zijn als AZ zaak eerst afrondt met Pastoor'

De bestuurder reageert daarmee op de ontstane situatie bij de Alkmaarders, na het terugtreden van hoofdtrainer Marco van Basten en het vertrek van Pastoor.

'Het is in deze zaak moeilijk om te duiden waar het precies fout is gegaan', meent Marsman. Feit is wel dat AZ, nadat de club de optie-Pastoor voor het hoofdtrainerschap had verworpen, op zoek is gegaan naar een opvolger voor Van Basten. John van de Brom is de topkandidaat om de vanwege gezondheidsklachten teruggetreden hoofdcoach te vervangen.

'Het is ook geen probleem dat de club op zoek gaat naar een opvolger', vervolgt de directeur van het CBV. 'Maar het zou AZ sieren als ze de zaak met Pastoor eerst af zouden ronden. Dat hebben we vanuit het CBV ook aangegeven in meerdere gesprekken. En dat lijkt me ook niet zo spannend. Ze hebben de keuze immers al gemaakt. Maar wij komen als organisatie op voor de trainer/coach, lid of geen lid, want een dergelijke erecode geldt voor iedereen.' (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.