CBV pleit voor directeur voetbalzaken bij KNVB

Reacties

De belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) dringt aan op de komst van een directeur voetbalzaken bij de KNVB. Dat is de belangrijkste uitkomst van de algemene ledenvergadering van woensdag.

CBV pleit voor directeur voetbalzaken bij KNVB

Tijdens een bijeenkomst in Garderen spraken de coaches zich unaniem uit voor deze nieuwe functie bij de Nederlandse voetbalbond. 'Een directeur voetbalzaken bij de KNVB is absolute noodzaak. Dit is van onze kant geen populistische actie nu het even wat minder gaat met het Nederlandse voetbal', liet CBV-voorzitter Han Berger (foto) weten aan het ANP.

Berger denkt dat er met deze bestuurlijke ingreep meer voetbaltechnische expertise bij de bond komt. 'Al vijftig jaar behoren Nederlandse coaches tot de top van de wereld. Alle successen in die periode kwamen mede door de coaches tot stand en niet door de bestuurders', vervolgde Berger, die tevens hoopt op een nauwere samenwerking tussen de CBV en de KNVB in de toekomst.

In een uitgebreid interview met VI liet KNVB-directeur Bert van Oostveen vorige week nog weten de komst van een directeur voetbalzaken overbodig te vinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.