CBV handhaaft procedure Rinus Michels Award

Reacties

Ondanks de kritiek op de nominaties voor de Rinus Michels Award voor Trainer van het Jaar gaat de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal de procedure niet aanpassen. Volgens CBV-directeur Gerard Marsman is er zorgvuldig gehandeld.

CBV handhaaft procedure Rinus Michels Award

'We hebben een vakjury met personen uit verschillende organen, die moeten op een zeker moment toch bij elkaar komen voor een nominatie', zegt Marsman tegenover Voetbal International.

'Afgesproken is drie tot vijf trainers te nomineren, maar dat zouden er volgend jaar misschien ook wel wat meer kunnen zijn. Discussie hoort bij Nederland, iedereen heeft zijn voorkeur. Er is natuurlijk wel gesproken over Jurgen Streppel, Henk de Jong en Marinus Dijkhuizen , die goed bezig zijn en een manier van voetballen hanteren die mensen aanspreekt.'

Collega's
PEC Zwolle-coach Ron Jans (uiterst rechts op de foto) zei afgelopen zondag voor het duel met Feyenoord dat hij op zichzelf had gestemd, maar zelfs na twee geweldige seizoenen met evenzoveel bekerfinales liep hij de prijs mis en werd PSV-coach Phillip Cocu (uiterst links op de foto) gekozen tot beste trainer.

Op basis van eerdere verkiezingen lijken alleen trainers van grote clubs in aanmerking te komen. 'Maar daar kunnen wij niks aan doen', stelt Marsman. 'Het zijn de collega’s van Ron die uiteindelijk stemmen. De uitslag lag trouwens niet extreem ver uit elkaar. Het is niet zo dat Phillip alle stemmen kreeg en anderen geen.'

Ook Fred Rutten behoorde tot de genomineerden. De trainer eindigde als vierde met Feyenoord, waardoor de Rotterdammers zich via de play-offs moeten zien te plaatsen voor Europees voetbal. Rutten werd vanwege de teleurstellende prestaties ontslagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.