Cazorla in shock door bod Real maar verlengt bij Villarreal

Even leek Santi Cazorla op weg naar Real Madrid. Maar een dag nadat hijzelf kenbaar had gemaakt te zullen vertrekken naar de landskampioen, verlengt de achtvoudig Spaans international zijn verbintenis met Villarreal.

Cazorla in shock door bod Real maar verlengt bij Villarreal

Real had zich eerder deze week bij Villarreal gemeld en was bereid te voldoen aan de gelimiteerde transfersom van zestien miljoen euro, die in het tot medio 2011 lopende contract van Cazorla was opgenomen.

De 23-jarige speler bevestigde de interesse van de Spaanse kampioen. 'Als Real Madrid belt, is het eerlijk gezegd moeilijk nee te zeggen. Het is het beste team in Spanje. Ik verkeer in een shock. Als Real komt en de clausule betaalt, dan is dat een mooie stap voor mij.'

Televisiezender Canal 9 zond zelfs een telefoongesprek van Cazorla uit, opgenomen terwijl de speler onvermoed langs het trainingsveld stond te bellen met collega-international én Real-aanvoerder Iker Casillas. 'Help je mij een beetje, want ik ben volledig nieuw en ik heb geen puta idee hoe het er bij jullie aan toe gaat. Gracias, Iker.'

In hetzelfde telefoongesprek vertrouwde Cazorla Casillas toe dat hij met David Villa had gebeld, de spits van Valencia voor wie Real vijftig miljoen euro zou willen neertellen. 'Ik heb met El Guaje gesproken en hij komt ook', vertelde Cazorla over Villa, wiens bijnaam El Guaje is: het jochie.

Maar tot een transfer van Cazorla komt het dus tóch niet. Villarreal reageerde namelijk direct door Cazorla een verbeterd contract voor te leggen. Zaakwaarnemer Julio Llorente bracht Real meteen op de hoogte van dat voorstel, maar technisch directeur Predrag Mijatovic wenste namens De Koninklijke geen nieuwe aanbieding te doen.

En dus besloot Cazorla bij te tekenen bij El Submarino Amarillo. Woensdagmiddag 13.00 uur staat een persconferentie gepland waarin voorzitter Fernando Roig en Cazorla uitleg zullen geven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen