Cazorla helpt Arsenal aan simpele zege en vijfde plaats

Zes dagen na de blamerende uitschakeling in de League Cup tegen Bradford City heeft Arsenal het uitduel met Reading eenvoudig gewonnen (2-5) met dank aan Santi Cazorla. Mede dankzij drie treffers van de Spaanse middenvelder klommen The Gunners naar de vijfde plaats.

Cazorla helpt Arsenal aan simpele zege en vijfde plaats

Anderhalve maand na de opmerkelijke 7-5 uitzege van Arsenal op Reading in het toernooi om de League Cup werd het opnieuw een doelpuntrijke ontmoeting in het Madejski Stadium. Op aangeven van Kieran Gibbs opende Lukas Podolski na een klein kwartier de score, waarna het de beurt was aan Cazorla.

In de 32ste minuut kopte hij op aangeven van Podolski de tweede Arsenal-treffer binnen en twee minuten later was opnieuw Gibbs de aangever bij Cazorla's tweede treffer. Na voorbereidend werk van Podolski maakte de middenvelder na een uur 0-4, waardoor hij de derde Spanjaard in de Premier League-historie is met een hattrick. Fernando Torres (Liverpool) en Jordi Gomez (Wigan Athletic) gingen hem voor.

Via Adam Le Fondre en Jimmy Kébé kwam hekkensluiter Reading nog terug tot 2-4, maar spannend werd het niet meer. Tien minuten voor tijd verzorgde Cazorla nog de assist voor de vijfde Arsenal-treffer, die op naam kwam van Theo Walcott. Het was tevens het laatste wapenfeit van de van Villarreal overgenomen middenvelder, die van manager Arsène Wenger een publiekswissel kreeg.

De twaalf doelpunten van 30 oktober werden niet meer gehaald, want het bleef bij 2-5. Arsenal heeft daardoor nu 27 punten uit zeventien wedstrijden, waardoor de club uit Londen nu vijfde staat in de Premier League. Reading blijft met negen punten laatste.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's