Cavani moet één duel toekijken na aparte rode kaart

Reacties

Een van de meest opmerkelijke rode kaarten van de afgelopen tijd levert Edinson Cavani één wedstrijd schorsing op. De spits van Paris Saint-Germain mist zodoende het competitieduel met Bordeaux.

Cavani moet één duel toekijken na aparte rode kaart

Cavani tekende in het uitduel met RC Lens (1-3) na 55 minuten vanaf de strafschopstip voor de uiteindelijke eindstand. Dat vierde hij vervolgens door zijn gebruikelijke 'schietgebaar' te maken (foto). Reden voor scheidsrechter Nicolas Rainville om de Uruguayaan geel te geven.

Totaal verbaasd ging Cavani verhaal halen bij de arbiter, maar toen deze zich omdraaide, pakte de doelpuntenmaker hem bij zijn arm. Rainville toonde Cavani daarop de rode kaart. Dat leverde veel verwondering en discussie op, maar de Franse bond heeft tóch besloten Cavani voor een wedstrijd te schorsen.

Het thuisduel met Bordeaux (zaterdag om 17.00 uur) gaat zodoende aan hem voorbij. Overigens was Cavani afgelopen week in de Champions League wéér trefzeker. Zijn winnende doelpunt bij APOEL Nicosia vierde hij demonstratief: hij maakte wederom het schietgebaar, maar richtte het 'geweer' vervolgens naar de grond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.