Cavani en Pazzini blinken uit voor Napoli en Inter

Runner-up Napoli houdt de druk er op bij koploper AC Milan door met 4-0 te winnen van Sampdoria. Internazionale had een perfecte comeback, met dank aan de van Sampdoria overgekomen Giampaolo Pazzini, in het duel met Palermo.

Napoli-Sampdoria 4-0Het fantastische seizoen van Napoli tot dusver kan niet los gezien worden van het aantrekken van Edinson Cavani. De aanvaller uit Uruguay toonde maar weer eens zijn grote waarde door drie keer te scoren tegen Sampdoria. Het waren echter de bezoekers die het eerste gevaar stichten. Morgan De Sanctis toonde zich echter een bekwame goalie op schoten van Federico Macheda en Stefano Guberti.

Na een kwartier vond Cavani het echter welletjes en trok de wedstrijd naar zich toe. Na goed voorbereiden werk van Ezequiel Lavezzi maakte de spits zijn eerste goal van de dag. Sampdoria had geen antwoord en werd vervolgens onder de voet gelopen door het wederom puik spelende Napoli. Kort voor rust schoot Cavani via een strafschop zijn tweede binnen.

Kort na rust profiteerde Marek Hamsik van wederom een goede voorzet van Lavezzi en in de 56ste minuut tekende Cavani voor zijn derde treffer na een prachtige aanval waar Walter Gargano en Hamsik de bedenkers waren en de held van Napoli de afmaker.

Bologna-AS Roma 0-0 (gestaakt in de 18e minuut)Lang was het de vraag of de wedstrijd wel doorgang kon vinden vanwege forse sneeuwval in Bologna. Toch werd er afgetrapt, maar omdat na achttien minuten het sneeuwen weer begon, was het onmogelijk om door te voetballen en besloot scheidsrechter Banti het duel te staken.

Internazionale-Palermo 3-2Bij rust keek Internazionale tegen een 2-0 achterstand aan, maar de regerend kampioen, die het nog steeds zonder de geblesseerde Wesley Sneijder moet stellen, toonde na rust veerkracht en aankoop Pazzini toonde direct zijn waarde voor zijn nieuwe broodheer. Palermo was in het eerste bedrijf de betere ploeg en via treffers van Fabrizio Miccoli (vijfde minuut) en Antonio Nocerino (38ste minuut) ging het met een comfortabele voorsprong de rust in.

Coach Leonardo besloot in te grijpen en verving de falende Coutinho voor de van Sampdoria overgekomen Pazzini. De aanvaller had slechts twaalf minuten nodig om het publiek in het Giuseppe Meazza Stadion voor zich te winnen. Hij draaide mooi weg en schoot vervolgens hard raak. Palermo kreeg daarna de kans om de marge weer te herstellen, maar Júlio César stopte een strafschop van Javier Pastore.

Een ruim kwartier voor tijd bracht Pazzini Inter langszij. Hij torende hoog boven de Palermo-defensie uit toen hij een vrije trap van Maicon knap inkopte. Pazzini was ook grootaandeelhouder in de derde treffer van Inter. Hij werd neergehaald in het strafschopgebied door Ezequiel Muñoz.

Samuel Eto'o bleef kalm en benutte van elf meter het buitenkansje. Federico Balzaretti bracht Palermo in de slotfase nog bijna langszij, maar zijn volley werd door Maicon nog net beroerd zodat de bal op de lat belandde in plaats van in het Inter-doel.

Overige UitslagenBrescia-Chievo 0-3Cagliari-Bari 2-1Lecce-Cesena 1-1Genoa-Parma 3-1 Foto: VI Images