Cavani bezorgt PSG Coupe de la Ligue

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zich voor de vierde keer in de clubgeschiedenis gekroond tot winnaar van de Coupe de la Ligue, het Franse equivalent van de Engelse League Cup. In de eindstrijd won PSG door twee goals van Edinson Cavani van Olympique Lyon: 1-2.

Cavani bezorgt PSG Coupe de la Ligue

Zonder de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic en Gregory van der Wiel (hij kwakkelde de laatste weken ook met zijn fysieke gestel en zat niet bij de selectie) kwam PSG al na vier minuten op voorsprong. Na fraai voorbereidend werk van Maxwell kon Cavani binnenprikken.

Na ruim een half uur kwam PSG dankzij de Uruguayaan op 0-2. De manier waarop was curieus. De Braziliaan Lucas Moura kreeg op de rand van het zestienmetergebied de bal per ongeluk op zijn achterhoofd, maar op het moment dat het speeltuig al buiten zijn bereik was sprong doelman Anthony Lopes op onbeholpen wijze tegen hem op zodat hij viel. Hoewel de overtreding buiten het zestienmetergebied leek, legde arbiter Stéphane Lannoy in het Stade de France de bal op de stip. Cavani schoot feilloos raak.

Kort na rust kwam Lyon via Alexandra Lacazette wel terug in de wedstrijd, maar verder liet de ploeg van trainer Laurent Blanc het niet meer komen. In de vijfde finale om de Coupe de la Ligue werd voor de vierde keer in de historie de beker gepakt door PSG.

Omdat ook de Franse Super Cup al een prooi werd en met tien punten voorsprong op nummer twee AS Monaco de titel een kwestie van tijd is, zal PSG dit seizoen met drie prijzen eindigen. In de Champions League en in de Coupe de France werd de ploeg immers al uitgeschakeld. Door het binnenhalen van deze trofee is het nu wachten totdat Blanc zijn contractverlenging bekend maakt en daarmee beloond wordt voor het goede seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.