Cavani bewijst tegen Caen dat er bij PSG leven is na Zlatan

Edinson Cavani heeft vrijdagavond op bezoek bij Caen voorlopig alle twijfels over het invullen van de spitspositie bij Paris Saint-Germain weggenomen. Dankzij een groots optreden van de Uruguayaan kwamen de Parijzenaren geen moment in de problemen: 0-6.

Caen had de ondankbare taak om te figureren in de grote Cavani-show. De 29-jarige spits, die de plek van de naar Manchester United vertrokken Zlatan Ibrahimovic in de punt van de aanval heeft overgenomen, gaf in de twaalfde minuut zelf het startsein door uit een voorzet van Maxwell via de binnenkant van de paal te scoren. Halverwege de tweede helft stond de teller al op twee treffers, met dank aan een benutte strafschop.

Maxwell was als aangever goud waard. De ex-Ajacied stoomde in de 38ste minuut nog maar eens op over de linkerflank en gaf perfect voor op de volledig vrijstaande Cavani, die kinderlijk eenvoudig scoorde in de korte hoek. Na de hattrick was de honger van de uitblinker nog niet gestild. Thomas Meunier bracht de aanvaller met een steekpass op slag van rust wederom in scoringspositie. Het vizier van Cavani stond nog altijd op scherp: 0-4.

PSG nam in de tweede helft nog verder weg bij de nummer zeven van het voorbije seizoen. Lucas Moura knalde raak van afstand en Jean-Kévin Augustin volgde het voorbeeld van zijn Braziliaanse ploeggenoot en bepaalde de eindstand op 0-6. PSG is na de zege met tien punten uit vijf wedstrijden in ieder geval weer voor even koploper.