Cavani behoedt PSG voor nieuwe schade in Franse titelstrijd

Paris Saint-Germain heeft op bezoek bij Lille een belangrijke overwinning geboekt in de titelstrijd in de Ligue 1. Edinson Cavani bezorgde de regerend kampioen met zijn tiende competitietreffer de drie punten: 0-1.

PSG heeft het dit seizoen lastig in de Ligue 1. De Parijzenaren werden de afgelopen vier jaar fluitend kampioen, maar begonnen dit seizoen met 'slechts' zes overwinningen in de eerste tien competitieduels. De formatie van trainer Unai Emery vindt zichzelf daardoor terug op de derde plaats, met liefst zes punten achterstand op koploper Olympique Nice.

Nummer zestien Lille leek dan ook een gewillig slachtoffer om de druk op de koploper te vergroten, maar PSG had het zwaar in het Stade Pierre-Mauroy. De thuisploeg zakte in en hield met man en macht tegen. Ángel Di María leek het verzet in de 23ste minuut te breken, maar zijn treffer werd na lang overleg tussen scheidsrechter en assistent afgekeurd vanwege hands.

De bezoekers namen echter geen gas terug en bleven op zoek gaan naar de openingstreffer. Met name Cavani was daar een aantal keer dichtbij, maar zijn verlossende doelpunt viel pas halverwege de tweede helft. De Uruguayaan kreeg de bal na een handig boogballetje van Di María, nam aan op zijn borst en haalde verwoestend uit de draai uit. Tot een tweede treffer voor de hoofdstedelingen kwam het vervolgens niet meer.

Door de zege passeert PSG concurrent AS Monaco, dat zaterdag in actie komt tegen Saint-Étienne (20.00 uur), in ieder geval tijdelijk op de ranglijst. Het gat met Nice, dat zondag tegen FC Nantes speelt (15.00 uur), is verkleind tot drie punten.