'Catastrofe' maakt einde aan seizoen Strootman

Reacties

Voor Kevin Strootman zit het seizoen erop. AS Roma-trainer Rudi Garcia bevestigde zaterdag dat de Nederlander door een nieuwe knieblessure pas volgende jaargang weer in actie kan komen.

'Catastrofe' maakt einde aan seizoen Strootman

De Franse oefenmeester besprak na de 1-1 tegen Empoli de kwetsuur van Strootman. 'Zijn nieuwe blessure is, zeker na de zware blessure die hij hiervoor had, voor ons een catastrofe. Dit seizoen zien we hem niet meer in actie', zo luidde de vervelende boodschap van Garcia. De middenvelder moet zich zodoende focussen op de jaargang 2015/16.

In maart 2014 scheurde Strootman de kruisband van zijn linkerknie af, van die blessure keerde hij in november terug. In de competitiewedstrijd tegen Fiorentina van vorige week zondag kreeg hij echter een tik op diezelfde knie. In eerste instantie leek de nieuwe blessure mee te vallen, maar bij het operatief verwijderen van littekenweefsel kwam kraakbeenschade aan het licht. Door de blessure mist Strootman ook sowieso de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije en de oefeninterland tegen Spanje met het Nederlands elftal, eind maart.

Het was de tweede domper voor AS Roma van de avond. Juan Iturbe, die tegen Empoli al in de eerste helft geblesseerd uitviel, bleek de kruisband van zijn rechterknie te hebben afgescheurd. Daarnaast zou er ook sprake zijn van schade aan zijn enkelbanden. De revalidatie van de Argentijn gaat zo'n negen maanden duren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.