Catania overleeft bij Siena en klimt naar tweede stek

Siena was overduidelijk de betere ploeg in het Stadio Artemio Franchi, maar Catania nam wel een punt mee terug naar Sicilië 1-1 en klom naar de tweede plaats in de Serie A. Doelman Albano Bizzari verdiende de complimenten met een handvol reddingen.

Siena had liefst 65 procent balbezit, nam elf keer het doel van Bizzari onder vuur, mikte ook nog negenmaal ernaast. In totaal waagde de thuisploeg liefst zestien pogingen meer dan Catania. Toch slaagden de Bianconei er slechts één keer in te scoren. In de 75ste minuut verzond Del Grosso een diepe pass en Emanuele Calaiò kopte raak.

Maar vijf minuten later kwam Catania op gelijke hoogte. De Rossoblù kregen een strafschop nadat Michele Paolucci onreglementair was gestuit door doelman Gianluca Curci. Giuseppe Mascara verzilverde de penalty: 1-1.

Catania klom naar de tweede positie met vijftien punten uit acht duels, één punt minder dan koploper Internazionale. Siena blijft in het rechterrijtje met negen punten.