Castelen kan weinig met status van cultheld

Reacties

Bij Western Sydney Wanderers lopen ze weg met Romeo Castelen, maar de tienvoudig Oranje-international plaatst zich allerminst op een voetstuk bij de koploper in Australië.

Castelen kan weinig met status van cultheld

Na een stroef begin – twee nederlagen in drie duels – kreeg Western Sydney Wanderers de smaak te pakken. Met Castelen als vaste waarde mag de club zich na elf wedstrijden de trotse koploper van de A-League noemen.

Castelen (32), die in 2014 neerstreek bij de Australische club na een teleurstellend verblijf bij RKC Waalwijk, heeft zijn bijdrage geleverd aan de reeks van acht duels zonder nederlaag. Toch wil hij zich allerminst afficheren als de uitblinker.

'Het is leuk als mensen dat zeggen, maar ik ben gewoon een van de spelers in de selectie', zegt Castelen in Australische media. 'Ik denk niet dat ik een cultheld ben, of iets in die geest. Dat is aan de fans om dat te beslissen.'

De voormalig aanvaller van Feyenoord waakt ook voor overschatting. Het 2-2 gelijkspel tegen Perth Glory na zeven zeges op rij was daarvan het bewijs. 'Je kan niet het veld opstappen met het idee dat je niet kan verliezen', zei Castelen aan de vooravond van de wedstrijd tegen Newcastle Jets. Ongeacht het resultaat van die wedstrijd gaat hij met Wanderers de kerstdagen in als koploper.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.