Castaignos op jacht naar Twents derbyrecord N'Kufo

Reacties

● FC Twente won acht van de voorgaande elf thuisduels met Heracles in de Eredivisie (G1, V2).

Castaignos op jacht naar Twents derbyrecord N'Kufo

● Van de laatste zestien Twentse derby’s in de Eredivisie (in Almelo en Enschede) won Heracles Almelo er één en FC Twente elf (G4).

● Alleen Blaise Nkufo (vijf keer) scoorde vaker in de Twentse derby in Eredivisieverband dan Luc Castaignos (vier, net als Marc Janko).

● Castaignos was in zijn vijf Twentse derby’s in de Eredivisie goed voor vier treffers en één assist; tegen geen enkel Eredivisieteam scoorde hij vaker in zijn carrière.

● Opvallend: FC Twente is ongeslagen in zijn laatste zes duels op vrijdagavond. Laatste verliespartij was nota bene tegen Heracles Almelo (10 februari 2012, 2-3).

● FC Twente incasseerde in de laatste vijf Eredivisiewedstrijden telkens minimaal twee doelpunten; de laatste keer dat de Tukkers een dergelijke reeks neerzetten was in de periode september – oktober 1984 (toen ook vijf duels).

● FC Twente won slechts één van zijn laatste vijf Eredivisieduels (G1, V3).

● Alfred Schreuder (36,4 procent) bezit het laagste winstpercentage in de Eredivisie voor een Twente-trainer sinds John van ’t Schip (29,4 procent), die coach was in het seizoen 2001/02.

● De club uit Enschede verloor slechts één van zijn laatste 29 thuisduels in de Eredivisie (W16, G12, 30 november 2014, FC Groningen 1-2).

● Sinds de promotie van Heracles in 2005 pakte de ploeg in de competitie meer kaarten tegen FC Twente (46) dan tegen elk ander team.

● Heracles maakte dit seizoen veruit de meeste overtredingen in de Eredivisie (334).

● Heracles scoorde dit Eredivisieseizoen even vaak in uitwedstrijden als FC Twente in thuisduels (veertien keer).

● De Almeloërs verloren dit seizoen al twaalf keer, alleen hekkensluiter FC Dordrecht leed meer nederlagen (dertien).

● De laatste keer dat Heracles meer dan twee Eredivisieduels op rij niet tot scoren kwam was in november 2008 (nu twee wedstrijden niet gescoord).

● Sinds 1 november van het afgelopen jaar pakte alleen PSV (tien) meer punten in uitduels dan Heracles (negen).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.