Castaignos, een bevrijde makelaar in maniertjes

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de zesde speelronde is dat FC Twente-spits Luc Castaignos.

Castaignos, een bevrijde makelaar in maniertjes

Hij blijft een makelaar in maniertjes. Vorig seizoen vestigde Luc Castaignos de aandacht op zich toen hij met verongelijkte gebaartjes zijn criticasters tot stilte wilde manen. Zondag, kort voor de rust van Heracles Almelo-FC Twente, legde de spits zijn arm te rusten op een cornervlag en nam een parmantige pose aan. Castaignos had FC Twente zojuist op een 1-2 voorsprong gezet. Het leek of hij met zijn houding wilde uitstralen dat die doeltreffende kopbal voor hem een ABC'tje was.

Zo zag het er ook uit. De gevoelvolle wreeftrap van de zijkant kwam van de Mexicaan Jésus Corona en Castaignos hoefde alleen nog maar ja te knikken. Er was geen Heracles-verdediger in zijn buurt te bekennen. 'Jesús en ik voelen elkaar erg goed aan', zei Castaignos na afloop. Een kwartiertje eerder hadden ook Hakim Ziyech en Luc Castaignos gedemonstreerd een klik met elkaar te hebben. Ziyech is de middenvelder met de snelle ogen en de vaardige voeten die de momenten herkent waarop de spits de diepte ingaat. Met een steile pass leidde Ziyech in de 24ste minuut de gelijkmaker van Castaignos in.

Daarmee was de derby van Twente vooral de wedstrijd van Luc Castaignos. Vlak voor rust schermde hij de bal net zo lang af totdat zijn ploeggenoten gevaarlijke posities in konden nemen. Daarmee vormde hij op zijn beurt het vertrekpunt voor de 1-3 van Ziyech, die de burenruzie al voor rust besliste. Zelf scoren en anderen op weg helpen naar een goal, dat is de rol van Luc Castaignos. 'Ik moet meer aanspeelbaar zijn en jonge talenten als Kusk, Bilal en Hakim steunen. Ik voel me vrijer dan vorig seizoen en hoop dat ik die ontspanning erin kan houden.'

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.