Castaignos beslist voor Twente burentwist van Tukkers

FC Twente heeft in eigen huis de derby der Tukkers tegen Heracles Almelo met 3-2 gewonnen. Invaller Luc Castaignos zorgde voor de beslissing in een wedstrijd waarin de thuisclub domineerde.

Het duel in De Grolsch Veste kwam moeizaam op gang, maar in de achtste minuut kreeg Twente een eerste grote kans via Nacer Chadli. Na een combinatie met Dmitry Bulykin schoot de Belgische aanvaller net naast. Zeven minuten later kreeg ook Peter Wisgerhof een uitstekende mogelijkheid, maar het schot van de verdediger stuiterde over na een afgemeten voorzet van Dusan Tadic.

In de twintigste minuut kwamen de bezoekers tegen de verhouding in op voorsprong. Marko Vejinovic schoot een vrije trap langs de muur en via de binnenkant van de paal achter Twente-doelman Sander Boschker. De thuisclub ging op zoek naar de gelijkmaker en zes minuten na de Heracles-treffer stond het alweer gelijk. Een slechte uittrap van Remko Pasveer kwam bij Wout Brama terecht en zijn pass werd door Chadli doeltreffend afgerond.

Daarna volgde een spervuur aan kansen van Twente, maar het zat de ploeg van trainer Steve McClaren niet mee. Pasveer herpakte zich en stond telkens een voorsprong van de Enschedeërs in de weg. Tadic, Douglas, Brama, Fer en Bulykin kregen uitgelezen kansen, maar tot de 62ste minuut bleef het 1-1.

Een klein half uur voor het laatste fluitsignaal kreeg Edwin Gyasi de bal in het bezit via een hakbal van Castaignos en na een knappe individuele actie passeerde hij Pasveer. Maar Heracles kwam snel terug in de wedstrijd. Ruim een minuut na de 2-1 stond het alweer gelijk door een harde knal van Thomas Bruns.

Twente leek echter niet van slag door die gelijkmaker, want het bleef kansen creëren. Castaignos stuitte in de 69ste minuut nog op Pasveer, maar een minuut later was hij wél trefzeker. Al kreeg de thuisclub hierbij hulp van de arbitrage, die Chadli niet terugfloot vanwege buitenspel. De Belg mocht doorgaan en bood Castaignos een niet te missen kans, waardoor Twente de wedstrijd won.

De ploeg van McClaren heeft nu 37 punten uit zeventien wedstrijden, waardoor het zich een dag koploper mag noemen in de Eredivisie. PSV kan zaterdag bij een uitzege op NEC de eerste plaats echter weer overnemen. Heracles Almelo blijft op negentien punten staan, waarmee het de tiende plaats bezet.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.