Cassierra tankt vertrouwen bij superieure Ajax-beloften

Achilles '29 is een dankbare tegenstander gebleken voor Jong Ajax en Mateo Cassierra. De Jupiler League-club uit Groesbeek werd na een voorsprong opgeslokt door de beloftenploeg van de hoofdstedelingen: 7-1. Fortuna Sittard werd het eerste slachtoffer van Jong FC Utrecht.

De beloftenploeg van Ajax had behoorlijk wat tijd nodig om echt op stoom te geraken. Hekkensluiter Achilles '29 nam na dertig minuten zelfs de voorsprong, toen Barry Beijer uit een hoekschop raak kopte, maar de Amsterdammers bogen die achterstand in de laatste zeven minuten voor rust om tot een 3-1 voorsprong.

Donny van de Beek nam na een hakje van Vaclav Cerny de gelijkmaker voor zijn rekening, waarna Cassierra de 2-1 en 3-1 liet aantekenen. Dat deed de spits met een knal van dichtbij, nadat de bal via de kluts voor zijn voeten was gekomen, en een intikker uit een voorzet van Abdelhak Nouri. Na de pauze completeerde de Colombiaan zijn valse hattrick al in de 55ste minuut op aangeven van Pelle Clement en hij voegde daar in de 67ste minuut nog een vierde aan toe.

Cerny (5-1) en de eveneens uitblinkende Nouri (7-1) pikten uit een vrije trap en een strafschop ook nog een doelpunt mee, maar het was toch echt Cassierra die - onder toeziend oog van Ryan Babel en Ajax 1-coach Peter Bosz - de hoofdrol voor zich opeiste in de punt van de aanval. Hij werd bovendien de derde Jong Ajax-speler die dit seizoen minstens drie keer het net wist te vinden in één competitiewedstrijd. Richairo Zivkovic en Cerny gingen hem met een hattrick voor in de Jupiler League-duels met respectievelijk Almere City FC (1-4) en FC Den Bosch (5-2).

Jong Ajax keert door de eclatante overwinning terug aan de top van de ranglijst. De Amsterdammers komen op dertien punten en staan na zes speelronden met 21 doelpunten voor en negen tegentreffers op de tweede plaats achter lijstaanvoerder Jong PSV, dat een punt meer heeft. Omdat beide ploegen geen aanspraak kunnen maken op promotie naar de Eredivisie, stevent bij deze stand de nummer drie (FC Volendam) dus af op periodetitelwinst.

Jong FC Utrecht - Fortuna Sittard 3-0
De beloftenploeg van de Domstedelingen - dit seizoen toegetreden tot de Jupiler League - zegevierde maandagavond voor het eerst deze jaargang. Gyrano Kerk wierp zich op als de beul van Fortuna Sittard door voor rust twee keer te scoren. Maarten Peijnenburg bepaalde de eindstand na rust op 3-0 in Stadion Galgenwaard. Jong FC Utrecht komt daardoor op vier punten, de Limburgers blijven steken op tien punten na zes speelronden.