Cassierra in bloedvorm vernedert CSKA met twee goals en twee assists

Mateo Cassierra heeft de topper tussen Sochi en CSKA Moskou zaterdag eigenhandig beslist. Binnen zestien minuten scoorde de spits twee keer en gaf hij een assist. In de slotfase bereidde de Colombiaan ook de 4-1 voor. Sochi blijft door de zege volop meedoen om het kampioenschap.

Sochi
Sochi
4 - 1
CSKA Moskou
CSKA Moskou

Sochi opende na vier minuten de score. De thuisploeg van trainer Vladimir Fedotov onderschepte de bal nadat Ivan Oblyakov uitgleed en uiteindelijk drukte Artur Yusupov af na een pass van Cassierra. De voormalig Ajacied tekende zelf voor de 2-0 door geblunder van Igor Diveev af te straffen. Even later maakte Cassierra er na een strakke voorzet van Kirill Zaika ook nog 3-0 van.

Sochi zat op rozen en kwam in de eerste helft geen moment in de problemen. Na een klein uur deed CSKA via een kopbal van Baktiyar Zaynutdinov wat terug, maar de bezoekers maakten geen moment aanspraak op meer. Ook voormalig sc Heerenveen-aanvaller Chidera Ejuke, die dit seizoen een van de weinige lichtpuntjes is bij CSKA, kon het verschil niet maken. In de slotfase werd het ook nog 4-1: Cassierra gaf hard en laag voor en Igor Yurganov tikte van dichtbij binnen.

De 24-jarige Cassierra is bezig aan zijn beste seizoen op het hoogste niveau. Hij speelde acht wedstrijden in de Russische Premjer Liga en was daarin goed voor zeven doelpunten en drie assists. Geen andere speler in de Premjer Liga kan op dit moment een beter moyenne overleggen dan de voormalig Ajacied.