Cassano: vier miljoen euro verdampt en mogelijk pensioen

Reacties

Antonio Cassano (32) zegt door zijn contractontbinding bij het financieel noodlijdende Parma naar eigen zeggen een enorme smak geld mis te lopen en zinspeelt zelfs op het einde van zijn loopbaan. De Italiaan liet zijn verbintenis uit ergernis verscheuren.

Cassano: vier miljoen euro verdampt en mogelijk pensioen

Cassano was de absolute topverdiener bij de troosteloze hekkensluiter van de Serie A, maar kreeg de afgelopen maanden geen cent. Datzelfde geldt voor zijn medespelers. De geldzorgen bij de Ducali zijn zo groot, dat de salarissen dit hele seizoen nog niet werden overgemaakt. Cassano pikte dat niet en hij dreigde de club voor de rechter te dagen als gevolg van de achterstallige betalingen.

'Ik voel me nu weer beter', aldus Cassano in de Italiaanse media. 'Ze hebben me maandenlang voor de gek gehouden. Ik heb geen probleem met de Parma-fans, mijn ploeggenoten of de mensen bij de club, maar ik ben wel boos op de personen die Parma in het ravijn gestort hebben. De nieuwe eigenaren? Ik heb ze nauwelijks gezien en er is nog steeds niets veranderd', haalt hij de entree van het Albanese consortium aan, dat als nieuwe eigenaar de geldzorgen ook nog niet weg kon nemen.

'Ik mis nu vier miljoen euro aan loon, al vind ik dat niet eens het grootste probleem', aldus de spits. 'Het is veel erger dat mensen die een stuk minder verdienen bij Parma, ook al zeven maanden geen euro gehad hebben. Steeds vertelden ze maar weer dat het geld zou komen, maar eens is het genoeg. Uiteindelijk gaat mijn eer boven geld.'

Cassano, die in het verleden onder meer voor AS Roma, Real Madrid en de beide Milanese grootmachten uitkwam, weet nog niet waar hij zijn toekomst gaat vervolgen. 'Mijn contractontbinding heeft niets met een andere club te maken. Mijn zaakwaarnemer suggereerde Qatar of de Verenigde Staten, maar daar ga ik pas heen als ik veertig ben. Als er geen belangstelling komt, wacht ik tot juni. En als er dan nog niks is, stop ik misschien wel. Een terugkeer bij Sampdoria? Zou kunnen, maar ik zou geen problemen hebben met stoppen. Deze sport heeft me vaak teleurgesteld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.