Casillas ziet tegenstander Buffon als grote voorbeeld

Reacties

Met Gianluigi Buffon en Iker Casillas staan dinsdagavond tijdens Juventus - Real Madrid de twee succesvolste keepers van deze eeuw tegenover elkaar. Zij beginnen dan aan het tweeluik om een finaleplaats in de Champions League.

Casillas ziet tegenstander Buffon als grote voorbeeld

De Italiaan Buffon (37, links) en de Spanjaard Casillas (33) zijn beiden recordinternational van hun land. Ze pakten allebei een keer de wereldtitel, in respectievelijk 2006 en 2010, en werden veelvuldig uitgeroepen tot beste keeper van de wereld. Van die veertien onderscheidingen deze eeuw pakte Casillas er vijf en Buffon vier.

'Buffon was al een voorbeeld voor mijn generatie en is dat nog steeds voor de lichting na mij', steekt Casillas zijn collega lof toe in La Gazzetta dello Sport. 'Maar er zijn meer hoofdrolspelers. Beide teams hebben heel verschillende speelstijlen.'

Held
Twaalf jaar geleden stonden Juve en Real ook al tegenover elkaar in de halve finale van de Champions League, beide keepers waren toen eveneens van de partij. Buffon werd tijdens de return in Turijn de held, door onder meer een penalty van Luis Figo te stoppen. Juve ging na de nederlaag (2-1) in Madrid door een overwinning in het Stadio delle Alpi (3-1) naar de finale.

Van de drie onderlinge ontmoetingen daarna in Turijn won Buffon er twee. De laatste keer, tijdens de groepsfase vorig seizoen, werd het 2-2. 'En ook nu zal het moeilijk voor ons worden', voorspelt Casillas.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.