Casillas voorkomt bekerblamage Real

Iker Casillas hield het grote Real Madrid op de been tijdens het bekerduel met Eibar. Op bezoek bij de nummer zeven van de Segunda División kwam De Koninklijke niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De ploeg van coach Carlos Queiroz heeft volgende week in het Bernabéu de kans zich alsnog te plaatsen voor de kwartfinales van het toernooi om de Copa Del Rey.

Real Madrid trad in Baskenland niet aan in de sterkste opstelling. Doelman Casillas was de enige speler aan de aftrap die normaal gesproken verzekerd is van een basisplaats. Daarnaast mochten ook Esteban Cambiasso, Santiago Solari, Guti en Javier Portillo aan het duel beginnen, aangevuld met jonge talenten als Mejía, Rubén, Paredes, Juanfran en Borja.

Thuisploeg Eibar strafte de keuze van Queiroz bijna af, want Real stond lange tijd onder druk. Het was dat doelman Casillas meerdere malen knap zijn doel verdedigde, want anders had Guti in de 36ste minuut niet de score kunnen openen. Guti tikte binnen op aangeven van Juanfran.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg verdiend langszij, door een kopbal van Cuevas uit een hoekschop. In de 45 minuten die volgden lukte het Real nimmer om het duel te controleren, de merengues creëerden zelfs geen enkele kans. Dat deed Eibar wel, maar Casillas lag meerdere keren in de weg. Al had hij in de 81ste minuut de hulp nodig van de lat op een uithaal van Correidora.